Picture of Lars mulder

Lars mulder

Waarom is SEO belangrijk? De 5 grootste voordelen

Inhoudsopgave

Je hebt een nieuwe website laten maken. Prachtig nieuw design, supersnel en alle belangrijke informatie over je producten en/of diensten komen duidelijk naar voren. “Laat de bezoekers maar komen”, denk je enthousiast. Maar al snel blijkt dat, naast vrienden, familie en bestaande klanten, er eigenlijk niet zoveel mensen op je nieuwe website terecht komen. Wat blijkt: je website is helemaal niet goed vindbaar in Google.

SEO (Search Engine Optimization) is een parapluterm voor alle werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden om je website hoger te laten ranken in de zoekmachines van Google. 

“Waarom is SEO belangrijk?” Dat is een vraag die wij vaak gesteld krijgen en dat is ook een begrijpelijke vraag. SEO lijkt op het eerste oog misschien niet zo van belang, maar een nieuwe website trekt niet vanzelf bezoekers. Deze zul je organisch uit Google moeten halen als je niet wilt betalen voor advertenties. Dit doe je door de juiste SEO-strategie toe te passen. 

De 5 grootste voordelen van een goede SEO-strategie

SEO is dus een strategie die wordt toegepast om de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw website in zoekmachines te vergroten. Als zo’n strategie op de juiste manier wordt toegepast, biedt dit verschillende voordelen:

1. Meer organisch verkeer

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van SEO is dat het zorgt voor meer organisch verkeer naar jouw website. Wanneer jouw website hoog scoort in de zoekresultaten, zullen meer mensen doorklikken naar jouw website. Dit betekent dat je meer potentiële klanten bereikt, zonder te hoeven betalen voor advertenties. Met een goede SEO-strategie kun je jouw website laten opvallen tussen de concurrentie en meer verkeer genereren.

 2. Hogere geloofwaardigheid en betrouwbaarheid

Een hoge positie in de zoekresultaten zorgt ook voor een hogere geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Mensen hebben vaak meer vertrouwen in de websites die bovenaan de zoekresultaten staan, omdat ze ervan uitgaan dat deze websites relevant en betrouwbaar zijn. Door te investeren in SEO kun je het vertrouwen van jouw bezoekers winnen en jouw merk als autoriteit in jouw vakgebied positioneren! 

3. Verbeterde gebruikerservaring

Een goede SEO-strategie richt zich niet alleen op het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines, maar ook op het verbeteren van de gebruikerservaring. Door bijvoorbeeld te zorgen voor een snelle laadtijd, een duidelijke navigatiestructuur en relevante content, zorg je ervoor dat bezoekers langer op jouw website blijven en vaker terugkomen. Dit kan leiden tot hogere conversieratio’s en meer klanten.

4. Concurrentievoordeel

In de online wereld is het belangrijk om je te onderscheiden van de concurrentie. Met een goede SEO-strategie kun je jouw concurrenten voor blijven en een concurrentievoordeel behalen. Door te begrijpen hoe jouw doelgroep zoekt en welke zoekwoorden zij gebruiken, kun je jouw website optimaliseren en hoger ranken in de zoekresultaten. Hierdoor ben je beter zichtbaar dan jouw concurrenten en heb je meer kans om potentiële klanten aan te trekken.

5. Langdurige resultaten

Eén van de grootste voordelen van SEO is dat het langdurige resultaten oplevert. In tegenstelling tot bijvoorbeeld betaalde advertenties, blijven de resultaten van SEO vaak nog lang zichtbaar, nadat je gestopt bent met het optimaliseren van jouw website. Zolang jouw website geoptimaliseerd blijft en je relevante content blijft creëren, zul je blijven profiteren van de voordelen van SEO. Dit maakt SEO een duurzame investering voor de lange termijn.

SEO of SEA?

SEO en SEA zijn twee bekende termen uit de online marketingwereld. SEO betekent dus dat je jouw website optimaliseert voor Google. Dit doe je doorgaans door de juiste content te schrijven, ervoor te zorgen dat je website technisch in orde is en dat je autoriteit opbouwt door backlinks te vergaren. 

SEA staat voor Search Engine Advertisement en wordt ingericht met behulp van Google Ads. Als je investeert in Google Ads en je richt op de juiste zoekwoorden, kun je direct bovenaan in Google komen op die specifieke zoekwoorden. Wel is het belangrijk dat je ook hier een juiste strategie aanhoudt, aangezien je anders het risico loopt geld te investeren in zoekwoorden of strategieën die helemaal niet werken. 

Wat zijn de grootste verschillen met SEO? 

Als je investeert in SEA, dan kun je vandaag nog bovenaan in Google komen op het zoekwoord dat jij voor ogen hebt. Dat klinkt natuurlijk een stuk aantrekkelijker, maar onthoud wel dat je geld zult moeten blijven uitgeven om deze positie te behouden. Ook is het van belang dat je goed weet hoe je jouw budget gaat inzetten en je blijft testen en optimaliseren, om zo het maximale rendement uit jouw budget te halen.

Als je investeert in SEO houd je je, naast de technische verbeteringen aan je site, voornamelijk bezig met het maken van content. Dit doe je aan de hand van een goed doordachte contentstrategie waarbij je je richt op de juiste zoekwoorden. In het begin zijn dit voornamelijk zogenaamde ‘long-tail’ zoekwoorden. Op deze woorden zit minder concurrentie en kun je vaak wat gemakkelijker ranken. 

Bij SEO is het zo dat je, in tegenstelling tot SEA, niet direct resultaten ziet. Hierdoor is dit dus echt een langetermijnstrategie. Het zal zeker wel drie maanden duren voordat je de eerste echte resultaten zult zien. SEO en SEA vullen elkaar goed aan en kunnen beiden toepasselijk zijn voor jouw bedrijf. Wij adviseren je natuurlijk graag wat het beste bij jouw situatie aansluit!

Wat raden wij aan? 

Wij raden vaak een combinatie van beide aan, afhankelijk van je situatie natuurlijk. Met SEA kun je je in het begin snel richten op zoekwoorden die voor jou belangrijk zijn en zo je eerste bezoekers en potentiële klanten bereiken. Daarnaast raden we je aan je bezig te houden met een goed doordachte SEO-strategie om op den duur ook te kunnen profiteren van gratis bezoekers uit Google. 

Zelf doen of uitbesteden? Dijs Media helpt je graag!

Kun je SEO nu zelf doen of kun je dit beter uitbesteden? Zelf doen kan natuurlijk altijd, maar de vraag is echter of je jouw tijd wilt steken in het verdiepen van de online marketingwereld. Een goede SEO-strategie + bijhorende contentstrategie ontwikkelen kost best wel wat tijd. Die tijd kun je wellicht beter besteden aan je bedrijf en het helpen van je klanten.  

Bij Dijs Media helpen we je graag met je SEO. Wij sporen fouten op, analyseren belangrijke zoekwoorden en schrijven elke maand relevante blogs, die potentie hebben hoog te scoren in Google. Ook pakken wij de huidige content op de website aan! Wij werken aan de hand van bewezen strategieën waarbij de focus voornamelijk ligt op het maandelijks schrijven van goede content. Een eenmalige SEO optimalisatie is echter ook mogelijk. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Je kan rechtsboven de SEO-check aanvragen. Ook kan je vrijblijvend contact opnemen met ons: 06-21996147 of info@dijs.media

Deel deze content:

Wil je weten hoe je website scoort in Google? Wij zoeken hetgratisvoor je uit!

Vul je naam, email en website in en we nemen binnen 48 uur contact met je op.